אורז בסמטי מלא של איילת
אורז בסמטי מלא של איילת
בצל
2 כוסות אורז בסמטי מלא שהושרה במים חמים מהתמי 4, מינימום חצי שעה. אני לרוב משרה כשעתיים.
מלח הימלאיה
עלי סלרי חובה!
אופציות נוספות לגיוון בסוף המתכון.
מתחילים בטיגון הבצל,
מסננים את האורז ומוסיפים לטיגון קליל ואז מוסיפים 3 כוסות מים חמים יחד עם עלי סלרי, אפשר גם גבעול שלם.
מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר, מכסים ומשאירים לחצי שעה בישול.
לאחר חצי שעה מכבים את הגז, מוסיפים 2 כפיות מלח, מערבבים היטב וסוגרים את המכסה לעוד 5 דקות וזהו - האורז מוכן ❤️
ניתן להכין גם ללא בצל אך לדעתי הבצל משדרג.
על עלי הסלרי אני לא מוותרת.
אופציות לגיוון:
ניתן להוסיף גם שום בשלב טיגון הבצל.
ניתן להוסיף עשבי תיבול לאורז ירוק - צרור עלי פטרוזיליה + צרור עלי כוסברה +שמיר או עירית, לא להתקמצן בכמויות - זה עושה את ההבדל!
לקצוץ הכל דק - לא להתעצל זה שווה זאת! יצא אורז ירוק משגע!!!
טיפ מחברה שלי: אפשר לטחון במעבד מזון את כל העלים יחד עם המים הרותחים שמיועדים לבישול האורז, זה יקל על העבודה ויוצא מעולה! טוחנים עד שאין עלים גדולים, לא להגיע לשייק חלק, כן?
או תוספת של אפונה ושמיר, מוסיפים מיד אחרי שהוספנו את האורז ולפני הוספת המים.
או לגרד גזר ולהוסיף אחרי טיגון הבצל.
או אורז עם ירקות ע"י תוספת מה שזמין: קוביות גזר, גמבה, אפונה ירוקה, גבעול סלרי, תירס. נוסיף יחד עם האורז ולפני שנוסיף את המים.
